Datum: 2010-09-10 Tid: 04:17:44

3

"Ja då var det då dags igen. Killen med århundrades mest epilepsiframkallande bloggbakgrund har åter igen fammlat sig fram genom mörkret och till allas stora besvikelse fått tag i ett tangentbord..."


Med de berömda orden inleds denna bloggs tredje inlägg(citera så mycket du bara orkar, om du så vill).


Men åter till sagan om den modiga pojken vars högsta dröm sen flera år, har gått i uppfyllelse.

Drömmen om att få gå på High School, träffa nya människor, få leva deras vardag, utvekla språket, och inte minst, att ha det sjukt roligt! I en helt ny värld, i drömmarnas land, i Amerika!


Eller vänta nu, det känner jag inte alls igen, så skit i det, jag berättar om mig själv istället, alltså sagan om pojken som plötsligt en dag fick för sig att plocka ihop några saker på rummet och dra iväg.hmm, vart slutade jag nu senast. Juste, "harkel"...

 

Tiden går och saktliga har jag anpassats till miljö, människor och kultur. Detta ställe har nu blivit som ett andra hem(Höje är och förblir mitt främsta hem).

Jag går till skolan varje dag, har min träning med fotbollslaget varje dag, kommer hem och äter middag varje dag och jag gör läxor varje dag. Jag har kommit in i "the" vardag!

Detta är ju nästan så som man håller på hemma i Sverige. Så varför har man då beslutat sig för att åka över till den här sidan vattnet.


Jo det beror ju självklart på att det finns mycket annat som skiljer sig härifrån jämfört med hemma.

Vi har ju tex allas sjukligt brinnande intresse för stora bilar, snabbmat, jakt...vänta nu, jakt... humm...det påminner ju mig om den största skillnaden av alla. Nämilgen deras SJUKA intresse för allt som kan döda, aka, VAPEN!(och detta leder mig lite snyggt in på inläggets tema, vapen)

Alla mina navia fördommar visade sig vara sanna redan första helgen i detta hus. Min hyffsat "fredsälskande" värdfader kom på att han ju var tvungen att visa mig sina "jaktvapen" (jag har jätte svårt att se framför mig någon som jagar pistoler eller automatvapen:/). Så han tog med mig ner till "vapenskåpet"... men det var inget vapenskåp... det var ett 180 cm högt, 100cm brett kassaskåp! fyllt med allt från hagelgevär till halvautomatiska pistoler som andvänds av militären(asså vad fan har man det till).

Jag var chockad! jag hade aldrig sett såhär mycket vapen vid ett och samma tillfälle, men då hade jag ju visserligen bara varit i USA under ca 3 dar. Så det blev det snart ändring på, nämligen en vecka senare hos min käre vän Lance, vars stenrike fader är lite smårädd för krig och därför har byggt ett skyddsrum under marken med tillhörande vapenrum(fyra lika stora kassaskåp + vapen ståendes i ställ längs väggarna) och en vägg med amunitionshyllor. (aah lite paranoid varning på det här va?;))

Fast Lances förklaring var ju dock, liksom vid värdfaders, att familjen var väldigt intreserad av jakt... men det faktum att han strax efteråt visade mig ett 50 kalibrigt gevär gjorde mig ändå lite fundersam...eller nja, RÄDD är nog ett bättre ord. Inse hur jäkla stort ett djur ska vara för att man ska behöva skjuta det med ett 50 kalirigt gevär...jag vågar inte gå ut längre...:S

 

Men hur som haver så är jag ju nu i USA och jag har därför beslutat mig för att delta i min värdfaders egna lilla version av jakt. Den skiljer sig väldigt mycket från det svenska sättet att jaga...eller ja, det skiljer sig nog en hel del från det amerikanska jaktsättet också...

Det speciella jaktsättet går nämligen ut på att man jagar från ett fordon(ajabaja låter olagligt detta) men det är inte vilket fordon som helst... dom jagar nämligen från takluckorna på deras limousinen(detta är så sjukt så att jag knappt kan fatta detxD) som dom har stående i ett förråd.

Vem FAN kommer på idén att göra nått sådant??

joo, min kära värdfamilj gör det....xD


Så, då vet ni att jag har spikat injakt i kalendern iaf.

tack och hej

 

(PS Inlägget skrevs den 9 aug )